sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Lueskelua

Kaivoin kirjahyllyn perältä vanhan kirppikseltä ostetun Ruokaohjekerho Mestarikokin reseptilaatikon ja lueskelin kortteja läpi. Äitillä oli aikanaan samanlainen keräilykorttikokoelma ja jo lapsena muistelen pläräilleeni niitä läpi. Opiskeluaikoina kävin oululaisilla kirppareilla ja vastaan sattu tulemaan kahdella eurolla samanlainen laatikko - pitihän se ostaa. En ole varma, milloin tuollainen kerho on ollut olemassa, luulen että 70-80-luvulla. Äitihän tuon tietäis.

Ohjeissa käytettiin paljon piparjuurta, retiisiä, kermamaitoa, laihaa possua, mutta ei ne sentäs ihan Maija keittää -keittokirjan "ota lehmä" -ohjeiden luokkaa olleet. Monia hyviäkin ohjeita löyty ja otin erilleen muutaman kortin, joita voisi kokeilla.

Tätä kirjoittaessa on uunissa kanapaisti tuloillaan. Lisäkkeeksi ajattelin laittaa riisiä ja sitruunakastiketta, jonka tosin teen lisää-vain-vesi-kastikeaineksesta. Syntymäpäiväleivonnaisista jäi jäljelle sitruunoita, joista vois yhen käyttää tuoreen maun lisämiseen kastikkeeseen. Voishan noita keitellä vihanneksia lisäksi.





11 kommenttia:

  1. Omistan samanlaisen ruokareseptikorttilaatikon. Yksi, mielestäni paras, kortti on hukassa. Muistaakseni jälkiruoissa on aprikoosi/persikkahyydyke, johon lisätään sulatettua, hieman ruskistunutta, murskattua sokeria. On todella hyvää, kermaa runsaasti, totta kai. Löytyisikö sinulta reseptiä?

    VastaaPoista
  2. Omistan Mestarikokkiruokaohje-laatikoston myös. Ei paljon käyttöä, mutta yksi erittäin hyvä ohje on kateissa. Muistaakseni jälkiruoissa on aprikoosi/persikka?hyydyke. Siihen kerman ym herkkujen lisäksi lisätään sulatettua, hieman ruskistunutta sokeria murskattuna. Löytyisikö laatikostasi ohjetta. Vaikeuksia kommentin kirjoittamisessa. Kaari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Minulta on hävinnyt Mestarikokin rahkapiirakan resepti 16/45. Voisitko katsoa, onko sinulla sitä? Olisin todella onnellinen, jos pääsisin leipomaan sitä pääsiäiseksi.
      Pia

      Poista
    2. En löytänyt tuollaista korttia ja löytyi vain yksi rahkainen leivonnainen:

      Rahka-omenakakku

      Voisko tuo olla tarvitsemasi ohje? :)

      Poista
    3. Tuo ohje löytyy, mutta se oikea löytyy leipien kohdalta(ei leivonnaisista) 16 Kotona leivottua leipää ja kortin numero 45. Voisitko ystävällisesti katsoa vielä? Kiitos. Pia

      Poista
    4. Ikävä kyllä osio 16 on minun laatikossa kovin vaillinainen. Ainoa kortti tuossa osiossa 40-50 väliltä oli 48.

      Poista
    5. Kiitos etsimisestä!
      Pia

      Poista
  3. Löysin sellaisen ohjeen kuin "Nougathyytelö", joka kuulostaa tuolta sinun haluamaltasi ohjeelta. Yritän saada sen tänne skannattuna (kaikkia tekijänoikeuslakeja rikkoen).

    VastaaPoista
  4. Eli, lisäsin ohjeen skannattuna itse tekstiin "Lueskelua". Tähän kommenttiin ei sitä pystynyt lisäämään. Toivottavasti on oikea ohje. :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos nougathyytelöreseptistä. On oikea hyytelö. Tuntuu tosi hyvältä saada se. Se on ollut kaikkien suosikki aikoinaan, kun vielä oma korttini oli tallella. Toivottavasti löydän jotain mukavaa, joka ilahduttaisi sinua. Ja opin sen laittamaan tänne. En ole bloggaillut, mutta onneksi löysin jauhopurnukan. Tekijänoikeuslaki.. niinpä, mutta ajattele, että omistan sen kortin, vaikken löydä sitä!!
    Kiittäen Kaari

    VastaaPoista
  6. Olepa hyvä, kiva kun jollekulle on hyötyä tästä blogista. :)

    VastaaPoista