Broileri-riisi-ohravuoka raejuuston ja itse tehdyn kurkkusalaatin kera. |
Tällä kertaa minulla pääsi loppumaan kesken tuo valmis riisi-ohrasekoitus, mutta onneksi hyvin varustellusta kuiva-ainelaatikostani (yhdestä niistä) löytyy myös pelkkää riisiä ja rikottuja ohrasuurimoita. Sekoitin niistä fifti-siksti -suhteella (eli suunnilleen puolet ja puolet) loput tarvittavasta määrästä.
Myllyn Parhaan ohjeessa käytetään vuossa persikkalohkoja, mutta minulta löytyi säilykelaatikosta vain mandariinilohkoja, joten käytin niitä. Makeutta kuin makeutta. Itse voisin kuvitella käyttäväni esim. tuoreita luumuja tai omenoita ja säilöttyjä ananaspaloja.
Broileri-riisi-ohravuoka
3 dl riisi-ohrasekoitusta
400-500 g marinoituja broilerinsuikaleita
1 tlk mandariinilohkoja
2 tl valkosipulijauhetta
½ tl jauhettua valkopippuria
1 tl suolaa
yrttimaustetta
1 l nestettä (mandariinien mehu + vettä)
Voitele laakea vuoka öljyllä. Lisää ainekset luettelon mukaisessa järjestestyksessä (en kyllä ymmärrä, mitä merkitystä tällä on, koska ainekset sekoitetaan kuitenkin :D). Sekoita ainekset ennen kuin lisäät nesteet. Lisää nesteet ja kypsennä ruokaa uunin alimmalla tasolla 225 asteessa 45-60 minuuttia.
Minä yritin tehdä puuroa tuosta riisi-ohrasekoituksesta, mutta ei vain ollut minun makuun. En hoksannut katsoa muita ohjeita paketista. Tämähän vaikuttaa hyvälle ohjeelle. Minun paketti meni jo vanhaksi ja roskiin, kun ei käyttöä löytynyt. Pitääpä kokeilla vielä tällä ohjeella kunhan taas kehtaa alkaa kokeiluja tekemään :).
VastaaPoistaMie oon käyttänyt tuota riisi-ohrasekoitusta ihan riisin tapaan lisäkkeenä. Puuroksi en ole sitä yrittänykkään tehhä. :)
VastaaPoistaHei Anneli, saisko sulta myös omatekemän kurkkusalaatin ohjeen?
VastaaPoistaHei Hannu! Olen tehnyt kurkkusalaatin Dan Sukkerin ohjeella. Ohje löytyy Dan Sukkerin sivuilta osoitteesta: http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/kiintea-kurkkusalaatti.aspx
VastaaPoistaKiitos linkistä...ohje löytyi :-) Tuosta määrästä tulee varmaan aika paljon niin ajattelin puolittaa ohjeen. Ja varioida ehkä hieman...tilliä vähän vierastan kurkkusalaatissa.
VastaaPoistaMuuten ohrapuurosta puheenollen mie teen sen perinteisen tavan mukaan jauhoista...on hyvää kunnon voisilmän kans...ei varmaan suurimoissakaan mitään vikaa ole mutta jauhopuuro on jotenkin "pehmeämpää" syödä :-) Limingassahan on oma myllärikin, jonka luomujauhoja olen paljon käyttänyt. Oulussa kaupoista löytyy mm. ohra-, speltti-, kaura- ja vehnäjauhoja ja on myös tilamyyntiä. Nettisivut löytyy: Niittymylläri M. Kylmänen.