Nyt kuitenkin päätin eilen illalla, että lihat pitää saada pois pakkasesta. Mutta koska pelkkä liha eväänä on vähän tylsä ja jääkaapissa monta päivää lojuneet keitetyt perunat eivät innostanut, niin ajattelin tehdä paistista padan ja lisätä lihan joukkoon keittovihannekset ja perunat.
Olen ihastunut viime aikoina Rainbown Peruna ja keittojuurekset -pakasteeseen, se on tosi kätevä käyttää. Ei tarvitse kuin kypsentää liha ja heittää sekaan pussillinen vihanneksia ja keitto on valmis. Mitä nyt tieten vähän aikaa pitää keitellä, mutta kuitenkin.
Säästääkseni sähköä (sähkölasku tuli juuri ja oli hirmusen iso, kiitos vaan sähkölämmitys) lämmitin puuhellan ja keittelin padan siinä. Liharuoka on melkeimpä parhaimmillaan pitkään ja alhaisella lämpötilalla kypsennettynä.
Karjalanpata |
600 g karjalanpaistilihoja
2 porkkanaa
2 sipulia
2 kasvisliemikuutiota
2 laakerinlehteä
mustapippureita sopivasti
1 pussi Peruna ja keittojuurekset -pakastetta
Ota pata. (Lämmitä puuhella) Kaada karjalanpaistilihat padan pohjalle. Kuori ja pilko porkkanat suupalana kokoisiksi paloiksi. Tee sama sipuleille. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja pippurit. Lisää vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Keitä hellalla sen kuumuudesta riippuen pari tuntia tai kunnes lihojen kypsyysaste on mieleinen. Lisää sitten jäiset juurekset ja keitä vielä lisää kunnes juurekset ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti