tiistai 16. huhtikuuta 2013

Karjalanpaisti - eikun karjalanpata

Mulla on ollut jo pitempään pakastimessa karjalanpaistilihapaketti, mutta en ole saanut tilaisuutta valmistaa sitä, koska rakas mieheni ei pidä karjalanpaistista. Yhtään. Muutenkin on ollut hukassa tuo kokkailuinto ja olen laiskasti syönyt työpaikan kahvilan lounaan jo useamman viikon ajan.

Nyt kuitenkin päätin eilen illalla, että lihat pitää saada pois pakkasesta. Mutta koska pelkkä liha eväänä on vähän tylsä ja jääkaapissa monta päivää lojuneet keitetyt perunat eivät innostanut, niin ajattelin tehdä paistista padan ja lisätä lihan joukkoon keittovihannekset ja perunat.

Olen ihastunut viime aikoina Rainbown Peruna ja keittojuurekset -pakasteeseen, se on tosi kätevä käyttää. Ei tarvitse kuin kypsentää liha ja heittää sekaan pussillinen vihanneksia ja keitto on valmis. Mitä nyt tieten vähän aikaa pitää keitellä, mutta kuitenkin.

Säästääkseni sähköä (sähkölasku tuli juuri ja oli hirmusen iso, kiitos vaan sähkölämmitys) lämmitin puuhellan ja keittelin padan siinä. Liharuoka on melkeimpä parhaimmillaan pitkään ja alhaisella lämpötilalla kypsennettynä.

Karjalanpata
Karjalanpata

600 g karjalanpaistilihoja
2 porkkanaa
2 sipulia
2 kasvisliemikuutiota
2 laakerinlehteä
mustapippureita sopivasti
1 pussi Peruna ja keittojuurekset -pakastetta

Ota pata. (Lämmitä puuhella) Kaada karjalanpaistilihat padan pohjalle. Kuori ja pilko porkkanat suupalana kokoisiksi paloiksi. Tee sama sipuleille. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja pippurit. Lisää vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Keitä hellalla sen kuumuudesta riippuen pari tuntia tai kunnes lihojen kypsyysaste on mieleinen. Lisää sitten jäiset juurekset ja keitä vielä lisää kunnes juurekset ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti