keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Vadelmainen hyytelökakku

Uusi monitoimikone ja Suuresta kuusta ostamani Pipareista pitsikakkuun -leivontakirja käyttöön. Aloin tekemään Puutarhurin raparperihyytelökakkua ja kävin verottamassa keväällä istuttamaani raparperia. Huomasin kuitenkin, että en millään saa kasaan kiloa raparperia pienokaisesta kasvista, joten kaivoin pakkasesta osan äidiltä viime kesänä saamistani vadelmista ja korvasin (suurimman) osan raparperista niillä.

En muista tehneeni aikaisemmin hyytelökakkua, joten tämä oli uusi kokemus. Ohjeeseen tuli minttu domino -keksejä pohjaan, kermaa ja tuorejuustoa ja raparperi-vadelmahilloa hyytelöön sekä pinnalle samaista hilloa. Ylemmät kerrokset hyydytettiin liivatteella. Meinasin unohtaa koko liivatteen välikerroksesta - siinä ois sitten ihmetelty, miksi tämä ei hyydy...

Valmiin kakun maku oli enemmän vadelmainen kuin raparperimainen, mutta eipä tuo haittaa. Hyvää kuitenkin.

Tuo mainitsemani leivontakirja on muuten yksi parhaimmista, mitä vastaan on tullut. Ohjeet on kerätty Suuren suomalaisen kirjakerhon lukijoilta. Ohjeissa käytetään tavallisia kotoa löytyviä aineksia ja ohjeet on suoraviivaisia. Ei tarvitse etsiä erikoiskaupoista omituisia ainesosia, joita ei tarvitse enää koskaan sen leipomuksen jälkeen. Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti