lauantai 3. maaliskuuta 2012

Focaccia



Tilasin joulun alla Kotiliesi-lehden ihan sillä, kun siinä on niin kivan näköisiä ruokaohjeita. Uusimmassa lehdessä keskityttiin leipiin ja sieltä löytyi myös ohje gluteenittomaan focacciaan. Ohjeessa kuitenkin käytettiin valmiita gluteenittomia jauhoseoksia, joista en ole oikein innostunut. Minusta niillä tehdyt leivonnaiset maistuu jotenkin oudoilta. Käytän siis yleensä luontaisesti gluteenittomia jauhoja.

Kun mulla ei ollut täysin ohjetta vastaavia aineksia, niin tein taas siis leivän oman mielen mukaan. Lopputulos oli kyllä enemmänkin rieskamainen kuin focacciamainen. Annoin leivän olla uunin jälkilämmössä sen aikaa, kun kävin saunassa. Liekö sillä sitten ollut vaikutusta asiaan.

Focaccia

5 dl vettä
1 rkl psylliumjauhetta
½ dl sokerijuurikashiutaleita
1 ½ tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
2 dl perunamuusia
1 dl kaurajauhoja
1 dl tummaa täysjyväriisijauhoja
2 dl maissijauhoja
1 pss kuivahiivaa

päälle:
150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
öljyä tomaateista
siemeniä (auringonsiemen, kurpitsan yms.)
tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Lisää lämpimään veteen psylliumjauhe ja sokerijuurikashiutaleet turpoamaan n. 10 minuutiksi. Lisää suola ja rypsiöljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot nesteeseen. Sekoita runsaasti.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota 20 minuuttia. Silppua sitten päälle aurinkokuivatut tomaatit ja sivele taikina tomaattien öljyllä. Ripottele päälle siemenet, tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa.

Paista 200 asteisessa (kiertoilma)uunissa 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti