maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kirja: Kakkutikkarit

Ruukaan lainata kirjastosta lähes kaikki ilmestyvät leivonta- ja kokkauskirjat ja jokin aika sitten lainasin sellaisen kirjan kuin Kakkutikkarit. Sen on kirjoittanut  Clare O'Connell ja kustantanut WSOY.

Kirjassa houkutti erikoisuus. Kakkuja tikun nokassa? Niin, että siis mitä? Koskaan kuullutkaan tällaisista, vaikka ilmeisesti nämä on ihan pop leivontablogeissa.

Kirjaa lukiessa selvisi, että kakkutikkarit valmistetaan paistamalla ensin kakkupohja, joka murskataan ja murut sekoitetaan sitten tuorejuusto-tomusokeriseokseen. Tästä massasta sitten muotoillaan erilaisia hahmoja ja hahmot kuorrutetaan sulatetuilla Candy melts -napeilla. Sitten tikkarit koristellaan erilaisilla tekniikoilla kuten maalaamalla tai valmiilla koristehahmoilla.

Kirjan ohjeet ovat selkeät ja hyvin kuvitetut. Ohje löytyy mm. pingviiniin, maatuskan, pääkallon, tiikerin ja vesimeloniviipaleen tekemiseen.

Näiden tekemistä pitää ehdottomasti koittaa joskus, mutta pelkän kirjan selailukin on mukavaa.


2 kommenttia:

  1. No hei, mites olis muutamat kakkutikkarit vaikkapa keskiviikoksi studiolle... ;-) Jos siis et keksi mihin tarkotukseen niitä tekisit... ;-)) ja onneks nuo on helppo tehdä gluteenittominakin!

    VastaaPoista
  2. Ei ihan ehtinyt tekemään täksi päiväksi.. ehkä sitten seuraaviin, kun on ensin viikon lepäilly. ;)

    VastaaPoista