sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Grillipitsaa ja grillikirjavinkkejä

Aloitimma grillikauden vappua edeltävänä viikonloppuna ja ollaan ehditty sen jälkeen grillaamaan muutamaan otteeseen. Tänään tein grillipitsaa, johon innoituksen sain Grillatun kera -kirjasta.

Grillipitsa tehdään kuten tavallinenkin pitsa, mutta se paistetaan hiiligrillissä kuvun alla. Kirjassa neuvottiin paistamaan pitsa irtopohjavuoan pohjan päällä, mutta minä turvauduin pyöreisiin foliovuokiin. Toimivat ihan hyvin tässä tarkoituksessa. Ainoa ongelma oli, että hiilet olivat vähissä ja grillin ilmanottoaukot vähän tukossa, joten grilli tahtoi vähän tukahtua, kun laitoin kannen päälle. Pitänee huoltaa grilli ennen seuraavaa grillailua. Täydensin paistotulosta kaiken varalta sähköuunissa. Kaikesta huolimatta, hyvää tuli.

Grillipitsa
















Kevät tuo tullessaan  myös uusia grillauskirjoja. Tässä muutama grillauskirjavinkki:


Grillatun kera / Lisa Lemke

WSOY

Kirjassa on ideoita grillatavan kera tarjottavista kastikkeista, lisukkeista, salaateista ja jälkiruuista. Kirja on ihanan värikkäästi kuvitettu ja houkuttelee kokeilemaan kaikenlaista uutta. Ainoa huono puoli on, että kirja haisee minusta aika sietämättömän pahalle/pistävälle, mikä latistaa vähän lukunautintoa. Mutta jos ei ole yhtä herkkänokkainen kuin minä, niin ei haitanne muita.






Grillimestari / Jean-François Mallet

WSOY

Kirja on monipuolinen ja sisältää ohjeet niin marinadeihin ja mausteseoksiin, alkupaloihin ja lisäkkeisiin, lihan, siipikarjan, kalan ja äyriäisten grillaamiseen. Myös jälkiruokaohjeita löytyy jokunen. Herkullisia kuvia ja kirjakaan ei haise pahalle. Tämän kirjan voisin hankkia itsellenikin.









Kesän grilliherkut / Tatu Lehtovaara

Otava

Tämä kirja on vähän teknisempi kuin edelliset. Sieltä löytyy ohjeet grillin valmistamiseen ja huoltoon, esitellään erilaisia grillejä, grillaustekniikoita sekä grillauksessa tarvittavia välineitä. Myös turvallisuusohjeita. Kirjan keskivaiheilla on monipuolisesti erilaisia ruokaohjeita. Oivallinen kirja grillausta aloittelevalle.

2 kommenttia: