perjantai 15. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakka

Kesä ei ole kesä, jos ei tee jotain raparperista. Ikävä kyllä omalla pihalla oleva raparperi on tuskallisen kitukasvuinen, joten siitä ei juuri piirakantäytettä saa. Jouduin siis ostamaan kaupasta raparperini. Tarkoitus olisi siirtää raparperi paremmalle paikalle pihalla, jos se vaikka innostuisi kasvamaan paremmin ja saisi tehtyä herkkuja oman pihan tuotannosta.
Hankin joku aika sitten uuden puhelimen ja siihen piti asennella uudelleen lempiappsini ja hoksasin siinä samalla, että Pirkalta on ilmestynyt resepti/kauppalistasovellus. Sieltä löysin raparperipiirakan ohjeen, jonka sovelsin vehnättömäksi. Appsista löytyy kyllä gluteenittomiakin ohjeita, mutta ei ainakaan vielä mitään raparperille.

Raparperipiirakka
Pohja
1 dl maissijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kauraleseitä
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna
Täyte
5-6 dl (n. 300 g) raparperia
1 tlk kermaviiliä
2 kananmunaa (alkuperäisessä vain 1)
1 dl sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää sitten sekaan margariini ja muna. Sekoita hyvin. Levitä taikina piirakkavuokaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori ja pilko raparperit. Laita raparperipalat vuokaan taikinan päälle. Sekoita kermaviili, munat ja sokeri keskenään ja kaada raparperien päälle. Voit myös ripotella osan sokerista suoraan raparperien päälle.
Paista uunissa 25-35 minuuttia. Tarjoile maitopohjaisen vaniljakastikkeen ja hyvän kahvin kera.

3 kommenttia:

  1. Tuliko hyvää? Mä oon tehny jo monta kesää tällä samalla reseptillä raparperipiirakan, tulee kuohkeaa ja on namia vasinkin vaniljakastikkeen kanssa. Tulee pellillinen ja toimii hyvin pakastettunakin: http://marla76.vuodatus.net/blog/625256/raparperipiirakka-gluteeniton/

    T. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tuntui uppoavan mieheen ja kyllä tuo omaankin suuhun uppos kiitettävästi. Varsinkin vaniljakastikkeen kera. Mukavan kirpsakka. Kaneli teki kivan säväyksen pohjaan. Tää on hyvä ohje, varsinkin, jos ei jaksa tehhä piirakkaa pitemmän kaavan mukaan. :)

      Poista
  2. Äitillä on hyvä marjapiirakkaohje:

    4 lasia vehnäjauhoja
    2 lasia sokeria
    250 g margariinia
    2 tl leivinjauhetta
    1 muna
    1 lasi maitoa

    Sulata margariini. Sekoita, vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja margariini. Erota seoksesta lasillinen murua pinnalle ripoteltavaksi. Lisää lopputaikinaan muna ja maito. Kaada taikina pellille ja ripottele päälle haluamiasia marjoja. Ripottele murut marjojen päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

    En ole vielä testannut, mutta eiköhän nuo vehnäjauhot voi korvata gluteenittomilla jauhoilla.

    VastaaPoista