perjantai 3. syyskuuta 2010

Appelsiininen tiikerikakku



Siivoskelin jääkaappia ja löysin siellä jo pitkään olleet appelsiinit ja päätin tehdä niistä jotain ennen kuin ne menevät pilalle. Ajattelin ensin smoothieta, mutta sitten iski vastustamaton himo leipoa jotain. Eikun googlettamaan ja selailemaan, minkälaisia leivonnaisia voisi tehdä appelsiineista. Löysin mm. monta eri reseptiä appelsiini-suklaakakulle ja osaan olisi ollut jopa aineksetkin kaapissa. Päädyin kuitenkin mieheni lempikakkuun, tiikerikakkuun. Kaivoin esille perustiikerikakun ohjeen ja terästin sitä appelsiinilla.

Yritin tehdä taikinan monitoimikoneella, mutta ei se oikein onnistunut sillä. Rasvan ja sokerin sain sekoitettua, mutta munia lisätessä taikina oli vain rinkulana astian pohjalla, eivätkä munat sekoittuneet rasva-sokeriseokseen. Siirsin taikinan toiseen kulhoon ja kaivoin tehosekoittimen esille. Sillähän se sitten onnistui kuin tanssi. (Vaikka en kyllä osaa tanssia.)

Paistoin kakun 1,2 litran Hackmanin alumiinivuoassa kiertoilmauunissa. Kakku tuli tehtyä seuraavan ohjeen mukaan:

208 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 appelsiini
3 dl erikoisvehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaesanssia
2 tl kaakaojauhoa (esim. van Houten)
2 rkl appelsiinimehua

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuori appelsiini ja pilko se pieniksi palasiksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen jälkeen. Lisää appelsiinipalat. Sekoita kuivat aineet keskenään (ei kaakao) ja lisää ne taikinaan. Lisää myöskin vaniljaesanssi ja appelsiinimehu. Ota taikinasta erilleen osa ja lisää siihen kaakakojauho. Laita kakkuvuoan pohjalle ensin kerros vaaleaa taikinaa, sitten kaakaolla maustettu taikina ja päälle taas vaaleaa taikinaa. Paista uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten kakku lautaselle. Jätä kakku muhinoimaan vuoan alle.

Maiston kakkua lämpimänä, eikä se maistunut erityisen paljon appelsiinilta, mutta eipä siitä haittakaan tuntunut olevan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti