sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Kokeilevaa keittiötä

Appivanhemmat ovat kylässä, joten piti keksiä jotain ruokaa, josta riittää vähän isommalle porukalle kuin yleensä. Pakkasessa oli kanan rintafileitä ja naudan jauhelihaa. Niistä sitten arvoin kanan sulamaan. Noh, sain kuulla sulatuksen jälkeen, että anopin vatsa ei oikein tykkää kanasta. Mutta sillä oli mentävä.

Myllyn parhaalla on riisi-ohra-seos, jonka paketissa on ohje persikkaiseen kanapataan. Ajattelin soveltaa sitä olemassaoleviin aineksiin. Persikkaa minulla ei ollut, mutta appelsiini ja kirsikkatomaatteja sen sijaan löytyi. kanapata valmistui loppujen lopuksi suunnilleen seuraavalla ohjeella:

430 g kanaa paloina (kevyesti suolattu)
200 g kirsikkatomaatteja
1 appelsiini
purkillinen kapriksia
3 dl riisi-ohraa
6 dl vettä
2 dl sitruunamehua
1 dl appelsiinimehua
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl inkivääritahnaa
1 tl suolaa

Lämmitä uuni 200 asteikseksi. Paloittele kirsikkatomaatit neljään osaan ja appelsiini suunnilleen saman kokoiseksi paloisi kuin tomaatit. Sekoita keskenään vesi, sitruunamehu, chilikastike, soijakastike, inkivääritahna ja suola. Laita kiinteät ainekset uunivuokaan ja sekoita. Lisää päälle neste ja laita vuoka uuniin noin tunniksi. Sekoittele välillä ja tarkista nesteen määrä. Kun neste on imeytynyt, on ruoka valmis.

Padasta tuli aika kirpakan makuinen, mutta itse ainakin pidin siitä. Muista en ole niin varma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti