torstai 2. syyskuuta 2010

Haaveilua

Iltojen pimennyttyä ja säiden kylmettyä vähän alkaa taas joulu pyörimään mielessä. Aivan, joulu! Olen parina jouluna paistanut kinkun itse, mutta ajattelin tänä jouluna jättää koko ruljanssin väliin. Varsinkin, kun mieheni ei ole mikään kinkun ystävä ja saan syödä koko lihapalan yksin. Voisin tehdä vaikka hyvin maustetun naudanpaistin, joka maistuisi varmasti paremmin kuin kinkku miehellenikin.

Porkkanalaatikkoa varten on jo tosiaan sose pakastimessa ja pitäisi suunnata taas viljelylaatikoiden suuntaan tarkistamaan lanttujen tilanne. Jos ne ovat kasvaneet maanpinnan alapuolellekin, niin niistä tulee ihan hyvän kokoisia. Tänä vuonna voisi tehdä joululaatikoita hieman vähemmän, koska pakkasessa taitaa olla vieläkin viimevuotisia jäljellä.

Naudan paisti, porkkana- ja lanttulaatikko, rusinapullaa, leivinuunissa haudutettu ohrapuuro, joululimppua, perunoita ja tietenkin glögiä! Mistä myöskään ei mieheni pidä. Jääpähän enemmän minulle.

Pitää käyttää syksy hyväksi ja etsiä hyviä ohjeita joulua varten. Eiköhän kohta taas aleta mainostamaan joululehtiä, joissa on ideoita vaikka millä mitalla. Yleensä ne ovat aika turhan hienostuneita minun mieleen, mutta mukava niitä on silti lueskella ja ehkä yksinkertaistaa oman maun mukaisiksi.

Mmm... joulu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti