sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Piirakka

Äiti teki minulle, viljarajoitteiselle, kummipojan ristiäisiin kinkkupiirakkaa, johon ihastuin. Olihan se aika suolaista ja rasvaista, mutta hyvää. Pyysin ohjeen, jotta voisin itsekin kokeilla sitä. Reseptin alkuperää en tiedä, mutta äiti voinee kertoa sen halutessaan kommenteissa. ;)


Pohja:
60 g voita
80g mantelijauhoja
150 g juustoraastetta

Täyte:
100 g metwurstia
300 g paprikaa
150g juustoa



Sulata voi ja sekoita se mantelijauhon sekaan. Lisää vielä sekaan juustoraaste ja levitä taikina sopivaan vuokaan. Laita uuniin 175 astetta 10 minuutiksi. Sekoita sillä välin täyte. Ota vuoka ulos uunista ja lisää täyte. Laita vuoka takaisin uuniin vielä 30 minuutiksi.


Käytin metwurstin sijasta savukinkkusuikaleita ja yritin löytää juustoraastetta, joka ei ollut kovin suolaista.


Mainostin piirakkaa työkaverillenikin, mutta hänelle ei pähkinäallergian takia käy mantelijauhe. Noh, piti tietenkin alkaa testaamaan, mitä sen sijaan voisi käyttää. Vehnäjauhot varmastikin toimisivat, mutta en voinut testata sitä sattuneesta syystä. Perunajauho ainakin tuntuisi toimivan ihan jees. Korvasin mantelijauhon kuudella ruokalusikallisella perunajauhoja. Täytteeseen käytin:


2 prk tonnikalaa
1 prk herkkusieniviipaleita
1 pkt Basils original rauchkäseä


Hyvää tuli tuollaisellakin täytteellä.

2 kommenttia:

  1. Täytyy myöntää, että en laittanut ylös miltä sivulta tuon reseptin nappasin, mutta uskoisin sen olevan karppaajien sivustoilta, sillä sieltä olen löytänyt monta muutakin hyvää viljatonta ohjetta.
    Suolainen tuosta piirakasta tulee. Itsekkin yritin löytää vähempisuolaisia tuotteita raaka-aineiksi, mutta aika vaikeahan niitä on löytää. Mutta pikkupalasena kahvin kanssa tuo on ihan maittava ja täytteenähän voi käyttää mitä vain. Vain mielikuvitus on rajana :)

    VastaaPoista
  2. Vähän arvelinkin reseptin olevan karppaajien sivulta. Itsekin olen sieltä löytänyt monet hyvät ohjeet. :)

    VastaaPoista