torstai 27. lokakuuta 2011

Tiikerikakkua viljattomana

Mieheni lempikakku on tiikerikakku, joten ajattelin kokeilla, onnistuuko viljaton tiikerikakku. Löysin karppaus.info-sivustolta lupaavan ohjeen ja lähdin kokeilemaan. Huomasin vasta aloitettuani, että olin lukenut ohjeen huonosti. Ohjeessa käsketään käyttää kookosjauhoja ja minä käytin kookoshiutaleita. Eihän taikinasta hiutaleilla kovin taikinaista tullut, joten päätin lisätä sekaan myös maissijauhoja. Korvasin myöskin makeutusjauheen ihan tavallisella sokerilla, eli karppikakuksi tuota ei voi enää kutsua. Suklaan sijasta käytin kaakaojauhetta. Sitruunan unohdin vahingossa kokonaan.

Kakun maku ei välttämäti ole ihan tiikerikakkumainen, mutta ei se pahakaan ole. Mies huomautti heti maistettuaan, että sitruuna puuttuu. Makeutta olisi voinut olla hitusen enemmän. Kakun rakenne on hieman narskuva, mutta ei tunnu pahalta suussa.


Tiikerikakku

6 kananmunaa
1,2 dl voisulaa
1 tl psylliumia
1,8 dl kookoshiutaleita
4 dl maissijauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kaakaojauhetta (van Houten tai vastaava)

Sekoita kananmunien rakenne rikki. Sulata voi mikrossa ja anna viilentyä ennen kuin sekoitat voisulan munien sekaan. Lisää psyllium nesteeseen ja anna turvota. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet kaakaojauhetta lukuunottamatta. Sekoita jauhot muna-voiseokseen.

Erota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita sen sekaan kaakaojauhe. Voitele kuivakakkuvuoka ja leivitä  se kookoshiutaleilla. Laita vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten kaakaotaikinaa ja päälle taas vaaleaa taikinaa. Paista 175 asteisessa (kiertoilma)uunissa n. 40 minuuttia. Paiston loppuvaiheessa lämpötilan voi laskea 150 asteeseen.

Loppuun vielä pari kuvaa kakusta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti