lauantai 20. huhtikuuta 2013

Manteli-kauraleivät


Ihastuin mantelileipiin ja olen tehnyt niitä useampana päivänä. Mantelijauho on kuitenkin suht hankalasti saatavissa ja kallista, niin ajattelin kokeilla, voisiko osan mantelijauhoista korvata jollain muulla gluteenittomilla jauhoilla.


Kotoa löytyi kaurajauhoja, joten päätin testata niillä. Väri ainakin lähellä mantelijauhoja, mikä onkin todella tärkeä kriteeri. ;) Kokeilemani sekoitussuhde tuntui toimivan ihan hyvin. Rakenne oli mukavan syötävä.


Manteli-kauraleivät


2 kananmunaa
3 rkl turkkilaista jogurttia
2 dl mantelijauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 rkl psylliumia
3 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
175 g juustoraastetta



Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kananmunat ja jogurtti keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat ainekset. Lisää jauho-siemenseos nesteeseen ja sekoita hyvin. Lisää vielä juustoraaste. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin kahdeksan leipää ja paista niitä uunissa n. 15 minuuttia.

Kuluva aika: n. ½ tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti