sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mantelileivät

Mulla oli tuossa pari tuntia sitten aivan hirveä nälkä. Mutta koska koko päivä on ollut vähän pliisu olo sekä vatsassa että muutenkin, niin ei oikein haluttanut  syödä viljapitoista leipää. Löysin jo päivällä netistä ohjeen mantelileiville, joita ajattelin sitten kokeilla. Jääkaapista ei tietenkään löytynyt tarvittavia aineksia, joten jouduin käväsemään kaupassa ennen leivontahommiin ryhtymistä. Tosin mikään isompi kauppa ei ollut lähimaastossa auki, joten käväsin ABC:lla. Siellä kun on ihan perusvalikoima, oli tyytyminen vaihtoehtoisiin aineksiin. Oikeastaan minulta puuttui vain jogurtti ja juustoraaste. Sekä auringonkukansiemenet, mutta korvasin ne siemenseoksella.

Ostin lisäksi tuorekurkkua, luumutomaatteja ja paprikaa leivän päälle laitettavaksi. Ja kyllä tuli muuten hyvää. Varsinkin, kun oli tosiaan hirmunen nälkä. ;)

Mantelileivät


2 kananmunaa
3 rkl maustamatonta jogurttia
2 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl mantelijauhetta
3 rkl salaattisiemenseosta (Pirkan)
1 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sekoita mukaan jogurtti. Sekoita kuivat ainekset toisessa kipossa ja kippaa märät sekaan. Lisää viimeisenä juustoraaste ja sekoita hyvin. Tee taikinasta leipäsiä pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa n. 15 minuuttia, kunnes leipäset ovat kullanruskeita.

Koska olin niin nälkänen, en jaksanut värkätä leipiä sen kummemmin. Kuhan länttäsin taikinan pellille kökkäreinä ja heitin uunin. Mutta ei se makua haitannt. Suolaa olisi voinut laittaa ihan hitusen verran. Mutta jos käyttää suolasta juustoa, niin sitten ei kannata.

Syö leivät esimerkiksi tuorejuuston, kalkkunaleikkeen, tuorekurkun, tomaatin ja paprikan kera. Kaveriksi raikasta vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti