tiistai 18. marraskuuta 2014

Banaanikakku

Kypsyttelin (lue: en saanut aikaiseksi syödä) banaaneja pari päivää pöydällä ja päätin tehdä niistä banaanikakun. Google lauloi taas, kun etsin sopivaa reseptiä kokeiltavaksi. Loppujen lopuksi valitsin Myllyn Paras -sivustolta löytyneen ohjeen. Minulla ei kuitenkaan ollut kermaa, joten korvasin sen purkillisella maustamatonta AB-jogurttia. Myöskään erikoisvehnäjauhoja ei laatikosta löytynyt, joten käytin puolikarkeita vehnäjauhoja. Tykkään myös lisätä vähän kaikkeen vaniljasokeria, joten lisäsin sitäkin. En taas tykännyt ohjeen sekoitusjärjestyksestä: tykkään sekoittaa jauhot nesteeseen, en nestettä jauhoihin. Noh, onnistui se noinkin päin. Ohjeessa kerrottiin kakun olevan parhaimmillaan parin päivän kuluttua paistamisesta, mutta hyvältä se maistui tekopäivänäkin.

Banaanikakku

150 C, 1,8 litran torvivuoka, n. 1½ h

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 prk AB-jogurttia (150 g)
3 kananmunaa
2-3 banaania soseutettuna
1 ½ dl juoksevaa margariinia
kauramannaa vuoan jauhotukseen

Voitele ja jauhota n. 1,8 litranen torvivuoka. Voit käyttää toki muunkin muotoisia vuokia, mutta käytäthän tarpeeksi isoa. Laita kiertoilmauuni lämpenemään 150 asteeseen.

Soseuta banaanit. Voit käyttää haarukkaa tai sauvasekoitinta. Jälkimmäisellä tulee varmastikin tasaisempaa jälkeä, mutta haarukkaversiokin toimi ihan hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään n. 3 litran astiassa. Lisää joukkoon märemmät aineet ja sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan ja paista kiertoilmauunissa ritilä alimmalla tasolla n. 50-60 minuuttia. Ota sitten kakku ulos uunista ja anna sen levähellä hetken (10 minuuttia) vuoassa. Kumoa se sitten esim. lautaselle. Anna kakun jäähtyä ennen nauttimista. Voit myös koristella kakun esim. tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti