sunnuntai 29. elokuuta 2010

Porkkanasosetta

Sain tänään kokeiltua uutta ominaisuutta monitoimikoneessani, kun tein porkkanasosetta oman maan porkkanoista. Ajattelin tehdä siitä sitten jouluna porkkanalaatikkoa. Pesin ja harjasin porkkanat juuresharjalla ennen kuin hurrautin ne viipaleiksi. Keitin viipaleita parissa desissä vettä n. 25 minuuttia ja soseutin ne monitoimikoneen soseuttajalla. Epäilin vähän, miten kone toimii, mutta kyllähän siitä ihan sosetta tuli.

Lantuille pitäisi tehdä sama prosessi, kunhan ne kasvavat vielä ihan pikkasen. Mutta tässä vielä kuva parista hienosta porkkanasta:


Lisäsin myöskin Kotikokki.netiin ohjeen, jolla tein kurkkusalaatin. Alkuperäinen ohje on Dansukkerin sivuilta, mutta muokkasin sitä vähän sopivammaksi määrien osalta. Jätin myös tillin pois ja käytin sinapinsiemeniä tilalla. Ohje Kotikokki.netissä.

Maistoimme kurkkusalaattia tänään ruualla ja se oli todella hyvää! Lahjoitin ystävällekin eilen yhden purkin samaista salaattia ja hän myös piti siitä todella paljon. Olen siis kerrankin onnistunut jossain hyvin. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti