tiistai 31. elokuuta 2010

Kana korma

Kokeilin tänään uutta reseptiä, joka löytyi naamakirjasta Foodie.fm-palvelusta. Reseptin nimi on Broileri-korma. Työkaverini käy monesti hakemassa intialaisesta evääksi kana kormaa ja ajattelin kokeilla tehdä sitä itsekin. Aloitin kokeilun todella yksinkertaisella ja helpolla ohjeella, ainakin kun sitä vertaa muihin netistä löytämiini kana korman ohjeisiin. Kirjoitusasussakin on todella paljon variaatioita: kanakorma, kana korma, kormakana, broileria korma jne. Mikä lie sitten oikein kirjoitusasu. Englanninkielinen wikipedia kertoo lisää korman alkuperästä.

Tein kormani kookosmaitoon, mutta ilmeisesti sen voi tehdä jogurttiin tai kermaankin. Tässäpä olisi kaapeista löytämiini aineksiin sovellettu ohje:

2 rkl oliiviöljyä
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 pussi (200 g) sipulikuutioita (pakaste)
2 tl punaista thai-currytahnaa
1 tl inkivääritahnaa
4 dl kookosmaitoa
2 tl sokeria
1 rkl vaaleaa soijakastiketta

Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa ja ruskista broilerinsuikaleet. Lisää sekaan sipulikuutiot ja paista jonkin aikaa, kunne sipulit sulavat. Lisää currytahna ja inkivääritahna. Sen jälkeen kookosmaito ja sekoita hyvin. Lisää vielä sokeri ja soijakastike ja anna kiehua kasaan n. 25 minuuttia, kunnes korma on vähän saostunut. Hämmennä aina välillä. Lisäkkeeksi keitin ihanalle tuoksuvaa jasmiiniriisiä.

Ulkonäöltään ja rakenteeltaan korma on aika tylsähkö; keltaista kastiketta ja vaaleita kanapaloja. Maku taas oli mielenkiintoinen. Ensimakuna tulee kookos ja curry ja jälkimakuna mieto tulisuus. Juuri sopiva minulle, joka ei ole todella tulisen ruoan ystävä.

2 kommenttia:

  1. paistetut broilerin filesuikaleet, pakaste sipulit ja kookosmaito ei oikeuta käyttämään nimeä kana korma!! Tuo resepti kuulostaa ja näyttää tylsähköltä, niin kuin itse sanoitkin ja ainoa mikä on varma, niin tuo varmasti maistuu tylsältä. Kerta olet Oulun läheltä, niin suosittelen poikkeamaan Oulussa New Bombayssa ja maistamaan, miltä kanakorma maistuu.

    VastaaPoista
  2. Pitää käydä kokeilemassa. En osaa kommentoida makuun, koska en tosiaan ole koskaan syönyt "oikeaoppista" kana kormaa. Suurin osa resepteistä netissä on tuota tasoa. :)

    VastaaPoista