tiistai 19. kesäkuuta 2012

Äitin marjapiirakka, vol. 2

Ostin kaupasta lisää marjoja, joten pääsin kokeilemaan uudelleen  äitin marjapiirakan tekemistä gluteenittomana. Ajattelin kokeilla samalla tehdä sen munattomana, koska vanhemman pikkusiskon poika ei saa syödä kananmunaa. Korvasin kananmunan omenahillolla.

Siinä sählätessäni omenahillon kanssa meinasin unohtaa sokerin kokonaan ja lisäsin hillon taikinaan ennen sokeria. Muruseoksesta tuli siten vähän liian kostea, mutta ei se onneksi ihan katastrofi ollut.

Käytin tällä kertaa jauhoina itse sekoittamaani jauhoseosta, johon laitoin maissi-, riisi- ja perunajauhoja, 1 ja 1/3 lasillista kutakin lajia. Jauhoissa on näköjään eroja, koska lasillinen maitoa riitti hyvin tällä kertaa.

Lisäksi huomasin, että tämä ohje on selvästikin tehty kapeammalle uunille. Minun 60 cm leveän uunin pellille levitettynä taikina loppuu auttamattomasti kesken.

Gluteenittomat jauhot on kalliita, mutta minusta tuntuu, että siltikin tämän piirakan kallein ainesosa oli tällä kertaa pakastemustikat: reilu 2 € / 200 g mustikoita.

Niin se maku. Tykkäsin. Reuna oli rapsakka ja maku hyvä.


Munaton ja gluteeniton mustikkapiirakka
Munaton ja gluteeniton marjapiirakka

4 lasia gluteenitonta jauhoseosta
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/5 tl ksantaania
250 g voita
3 reilua rkl omenahilloa
1 lasi maitoa
400 g pakastemustikoita

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja ksantaani. Sulata voi ja kaada se jauhoseokseen. Tästä syntyy murutaikina, ota sitä talteen lasillinen piirakan päälle ripoteltavaksi.

Lisää omenahillo ja maito. Sekoita hyvin ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mustikat ja niiden päälle muruseos.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, ehkä pitempäänkin.




2 kommenttia:

  1. Ohje on kauhean vanha. Perin sen aikanaan anopiltani ja olen itsekin tehnyt aina kaksinkertaisen annoksen 50 cm leveälle pellille. Ihan helppo ja hyvä ohje ja näköjään muunnettavissa vaikka miten :). Minä olen käyttänyt sitä erilaisiin marjapiirakoihin ja hyvää on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, ei ihme, että piirakasta tuli vähän vajaakokoinen. Mutta jatkossa tietää tehhä isomman. :D

      Mie tykkään näistä tällasista helpoista ohjeista, joissa ei ole miljoona vaihetta valmistuksessa.

      Poista