keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Broileripiirakka

Tänään tein broileripiirakan juhannukseksi, tai oikeastaan piirakoita. Ohjeen löysin Kotikokki.netistä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vehnä- ja grahamjauhoja, joiden sijasta käytin spelttijauhoa.

Broileripiirakka
Broileripiirakka
Pohja:
100 g voita
2 ½ dl spelttijauhoja
vajaa ½ dl vettä

Täyte:
juoksevaa margariinia pannulle
300 g broilerinfileesuikaleita
yrttimaustetta
sitruunapippuria
1 sipuli viipaleina
1 porkkana suikaleina
1 pieni tomaatti kuutioina
muscovado- tai fariinisokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

200 g sitruunatuorejuustoa
150 g juustoraastetta
maitoa


Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää joukkoon sen verran vettä, että taikina kiinteytyy. Painele taikina piirakkavuokaan (tai pieniin vuokiin, kuten minä) ja paista sitä 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Pilko sillä välin kasvikset. Ota vuoka ulos uunista. Kuumenna paistinpannu ja paista  fileesuikaleet. Mausta yrttimausteella, sitruunapippurilla ja tarvittaessa suolalla - itse käytin valmiiksi miedosti suolattuja suikaleita. Lisää pannulle kasvikset ja muscovado/fariinisokeri. Kääntele jonkin aikaa.

Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste keskenään. Ohenna seosta tarvittaessa maidolla.

Kaada broileri-kasvistäyte esipaistetun pohjan päälle ja sen päälle juustoseos. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 30 minuuttia tai niin kauan kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin ruskean värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti