Savusiikasalaatti kastikkeella
n. 3-4 annosta (20-40 min)
400 g savusiikaa
1 nippu jääsalaattia
3 retiisiä
250 g kirsikkatomaatteja
4 keitettyä kananmunaa
1 kevätsipuli varsineen (käytin punasipulia)
sitruunalohkoja
(kapriksia, joita minulla ei ollutkaan)
tilliä
Kastike
1 prk kermaviiliä (12 % rasvaa)
1 prk creme fraichea
4 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl sokeria
sitruunamehua
tilliä
Revi savusiika palasiksi ja nypi ruodot pois. Keitä kananmunat (8-10 minuuttia) ja jäähdytä ne. Etsi sillä välin laakea astia ja revi jääsalaatti sen päälle. Siivuta retiisit ja kevätsipuli ja lohko sitruuna. Jätä osa sitruunasta kastikkeeseen. Lohko kananmunat poikittain neljään osaan. Asettele kaikki ainekset nätisti salaattipedin päälle. Sekoita toisessa astiassa kastikeainekset hyvin keskenään. Dijon-sinapin määrää voi vähentää, jos ei halua ihan niin jytyä makua. Tarjoile ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti