sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Savusiikasalaatti

Kävin Rismassa ruokaostoksilla ja siellä oli sellainen reseptipömpeli, josta saa selailtua ja tulostettua kuitille kiinnostavia reseptejä. Nappasin mukaani savusiikasalaatin reseptin, kun ajattelin tehdä kerrankin vähän erilaisen salaatin. Minulla tulee tehtyä aina samanlainen vihersalaatti. Yleensä en panosta salaatin ulkonäköön oikeastaan ollenkaan, mutta tein nyt pienen poikkeuksen. Yritin vähän. Lopputulos tosin ei välttämäti ole mikään ammattitason asettelu, varsinkin kun salaattivati ei ollut tarpeeksi laakea, mutta ihan kiva siitä tuli kuitenkin. Salaattikin maistui todella hyvältä, erityisesti kun minulla oli hirmunen nälkä. Näytti tuo miehellekin uppoavan ihan mutisematta.

Savusiikasalaatti kastikkeella

n. 3-4 annosta (20-40 min)

400 g savusiikaa
1 nippu jääsalaattia
3 retiisiä
250 g kirsikkatomaatteja
4 keitettyä kananmunaa
1 kevätsipuli varsineen (käytin punasipulia)
sitruunalohkoja
(kapriksia, joita minulla ei ollutkaan)
tilliä

Kastike

1 prk kermaviiliä (12 % rasvaa)
1 prk creme fraichea
4 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl sokeria
sitruunamehua
tilliä

Revi savusiika palasiksi ja nypi ruodot pois. Keitä kananmunat (8-10 minuuttia) ja jäähdytä ne. Etsi sillä välin laakea astia ja revi jääsalaatti sen päälle. Siivuta retiisit ja kevätsipuli ja lohko sitruuna. Jätä osa sitruunasta kastikkeeseen. Lohko kananmunat poikittain neljään osaan. Asettele kaikki ainekset nätisti salaattipedin päälle. Sekoita toisessa astiassa kastikeainekset hyvin keskenään. Dijon-sinapin määrää voi vähentää, jos ei halua ihan niin jytyä makua. Tarjoile ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti