Ohjeen keksin omasta päästä edellisten kokeilujen pohjalta. Täytyy kyllä sanoa, että glukoosisiirappi tuo sorbettiin mukavaa rakennetta. Ilman sitä sorbetti on aikamoista höttöä.
Hyvin sitruunainen sitruunasorbetti
3-4 annosta (20 min aktiivista - 3-4 h passiivista)
2 valkuaista
½ dl erittäin hienoa sokeria
230 ml sitruunamehua (eli 2 pll Sicilia sitruunamehua)
1 ½ dl glukoosisiirappia
Erottele valkuaiset varovasti keltuaisista. Kaada sekaan erittäin hieno sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se ei tipahda astiasta, kun astia käännetään ylösalaisin. Kaada vaahdon sekaan sitruunamehu ja glukoosisiirappi. Sekoita hyvin vatkaimella. Valmistele jäätelökone. Kaada sorbettivaahto jäätelökoneeseen ja anna "pyöriä" n. 30 minuuttia. Siirrä sorbetti pakasterasiaan ja jatka pistä rasia pakkaseen. Anna pakastua vielä tunti pari. Ja sitten vaan irvistelemään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti