sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Sitruunasorbetti - talon isännän hyväksymä

Nyt löytyi sellainen sitruunasorbettiohje, että talon isäntäkin tykkää siinä maistuvan tarpeeksi sitruuna. Olen kokeillut paria erilaista ja mikään ei ole tähän mennessä ollut tarpeeksi sitruunainen. Talon emännällä on mennyt naama ruttuun kaikista ja tämä viimeisin oli miltei syömäkelvotonta. Mutta kun isäntä tykkää, niin tehhäämpä sitten sellaista, mistä isäntä tykkää. ;)

Ohjeen keksin omasta päästä edellisten kokeilujen pohjalta. Täytyy kyllä sanoa, että glukoosisiirappi tuo sorbettiin mukavaa rakennetta. Ilman sitä sorbetti on aikamoista höttöä.

Hyvin sitruunainen sitruunasorbetti
3-4 annosta (20 min aktiivista - 3-4 h passiivista)

2 valkuaista
½ dl erittäin hienoa sokeria
230 ml sitruunamehua (eli 2 pll Sicilia sitruunamehua)
1 ½ dl glukoosisiirappia

Erottele valkuaiset varovasti keltuaisista. Kaada sekaan erittäin hieno sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se ei tipahda astiasta, kun astia käännetään ylösalaisin. Kaada vaahdon sekaan sitruunamehu ja glukoosisiirappi. Sekoita hyvin vatkaimella. Valmistele jäätelökone. Kaada sorbettivaahto jäätelökoneeseen ja anna "pyöriä" n. 30 minuuttia. Siirrä sorbetti pakasterasiaan ja jatka pistä  rasia pakkaseen. Anna pakastua vielä tunti pari. Ja sitten vaan irvistelemään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti