maanantai 9. huhtikuuta 2012

Appelsiini-sitruunalotta

Appelsiini-sitruunalotta
Näin lomalla on aikaa räpeltää. Keittiön pöydällä olevat appelsiinit ja sitruunat huuteli minulle, että heistä pitäis tehdä jotain. Ja koska jääkaapista löytyi myös rahkaa ja kermaa, niin päätin tehdän appelsiinilotan höystettynä miehen lempparilla, sitruunalla.

Lotan tekeminen ei sinänsä ole hankalaa, mitä nyt ehkä vähän aikaavievää, kun appelsiinit pitää kuoria ja viipaloida. Ja tietenkin piti löytää sopiva kulho, johon lotan voi hyydyttää. Jouduin tyhjentämään sipuliastian, jotta sain käyttöön sopivan mallisen kulhon.

Ostin jo aikoja sitten Dr. Oetkerin liivatejauhetta, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeiltua sitä. Jauhe haisi aivan hirveälle, kun sen sekoitti kuumaan veteen, mutta onneksi valmiissa lotassa se ei haissut. Vähän lisäksi jännitti, miten hyytelöityminen onnistuu tuollaisella jauheella. Noh, suht hyvin se hyyty. Ehkä jatkossa kuitenkin palaan käyttämään liivatelehtiä.

Hyvin tuo tuntui uppoavan sekä mieheen, että hänen vanhempiinsa.

Appelsiini-sitruunalotta

4 appelsiinia
1 sitruuna
500 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
1 ½ dl sokeria
5 rkl liivatejauhetta
2 dl kuumaa vettä

Etsi sopivan kokoinen ja mallinen kulho. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Asettele appelsiinipalat nätisti kulhon pohjalle. Pilko loput appelsiinit ja sitruuna, ne lisätään maitorahka-kerma seokseen.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita maitorahka sekaan. Lisää hedelmäpalat ja sokeri. Keitä esim. vedenkeittimellä vettä ja kaada 2 dl kuumaa vettä mukiin. Liota sekaan liivatejauhot ja kaada neste rahka-kermaseokseen. Sekoita hyvin. Kaada seos kulhoon appelsiinien päälle. Laita kulho jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Voi odotella myös yön yli.

Upota kulhon ulkopinta kuumaan veteen, laita lautanen kulhon päälle ja kumoa lotta lautaselle. Nauti!

2 kommenttia:

  1. On kyllä hyvän näköinenkin ja varmasti myös maistuva :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvvää. Ainoa hankalauus syömisessä on appelsiinien leikkaaminen valmiissa lotassa. Pittää olla aika terävä veitsi käytössä, jotta koko lotta ei muuskaannu. :)

      Poista