perjantai 6. huhtikuuta 2012

Gluteeniton persikka-rahkapiirakka

Gluteeniton persikka-rahkapiirakka
Vehnättömiä ohjeita etsiessä olen monesti törmännyt Erja Luomanmäen nettisivuun, johon hän on  kerännyt gluteenittomia ohjeita. Sivustoa ei ilmeisesti ole päivitetty muutamaan vuoteen, mutta sehän ei sinänsä haittaa.

Pääsäisen kunniaksi piti tietenkin tehdä persikka-rahkapiirakka ja tuolta löytyikin ihan hyvä aprikoosi-rahkatortun ohje, josta lähteä liikkeelle.

Unohdin lisätä täytteeseen sitruunamehun ja ohjeen mukaan kananmunasta olisi pitänyt vaahdottaa valkuainen, mutta mulla laiskotti, joten lisäsin munan vaan sellasenaan täytteeseen.

Pohjasta tuli kuivahko, mutta hyvin se tuntui uppoavan appivanhempiin ja mieheen. Ja kieltämättä omaankin suuhun..

Gluteeniton persikka-rahkapiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
½ dl maissijauhoja
1½ dl riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl ksantaania

Täyte:
4-5 säilöttyä persikan puolikasta
250 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 muna

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri tehosekoittimella. Lisää sekaan muna. Sekoita jauhot ja ksantaani keskenään ja lisää se parissa erässä voi-sokeri-munaseokseen. Levitä taikina piirakkavuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan pohjalle ja vähän reunoille. Laita pohja 175 asteiseen uuniin täytteen tekemisen ajaksi.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se rahkan sekaan. Lisää sekaan muna ja sokeri. Viipaloi persikan puolikkaat ja lado viipaleet pohjan päälle (ota pohja pois uunista ennen tätä - mielellään). Kaada täyte persikoiden päälle ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti